2018

02.11.2018 - odjel CHEEBY CHICCO Vormicelli
Vím, že i tobě budou ve tvém novém domově velmi dobře sloužit, brzy na to přijdeš.
 
 
 

CHEEBY CHICCO Vormicelli ještě pár dnů zůstává

 
 

26.10.2018 - odjela CHERI CHITTA Vormicelli
Cherinko, vím, že už teď se do tebe tvá nová skvělá rodina zamilovala stejně jako já před 9 týdny. Budeš se mít báječně.
 
 
 

25.10.2018 - dnešní den patří CHLOÉ SURRI Vormicelli
Dnes se do nového domova vypravila šikovná malá Surrinka. Spolu s maminkou Giddou jsem udělala vše pro to, aby ta složitá životní událost byla pro ni co nejschůdnější. Tak běž, Surri, a užívej si života...
 
 
 

23.10.2018
Dnes štěňátka dostala počtvrté pastu Flubenol na odčervení, pilně se učí čistotnosti, alespoň jednu denní krmnou dávku tvoří granulky, které celkem s chutí baští, maminka už výrazně utlumila tvorbu mléka. Po odpočinku si ta malá parta musí vybít nashromážděnou energii a maminka jim v tom vydatně pomáhá. Ostré zoubky se zapichují tu do hraček, do sourozenců, do maminky, do všeho, co je kolem, a nakonec i do mě, když s dojetím sleduji tu bouřlivou aktivitu.
 
 
 

 

20.10.2018

  
   

 

17.10.2018



15. a 16.10.2018 (první dva dny 8. týdne)
Štěňátka dostala obojky, krmení už podávám ne v misce společné, ale v miskách privátních. Během krmení každý kontroluje, zda některý ze sourozenců nemá něco lepšího. V těchto dnech připustili, že i granule jsou k jídlu. Maminka přichází nabídnout mléko1 až 2 x denně.

CHEEBY CHICCO - zadaný
 
 
CHLOÉ SURRI - zadaná
 
 
CHERI CHITTA
 
 
 

Pár fotek ze 7. týdne
 
 
 
 
 

10.10.2018
Začátek 7. týdne je plný událostí. V pondělí 08.10. absolvovala štěňátka tetování, čipování a první vakcinaci. Pejsek a jedna fenka byli hodně stateční, jednu nejmenovanou fenku tetování velmi rozčílilo. Jsem ráda, že máme vše za sebou a že už v pondělí večer malí čertíci zase řádili jako dřív. V úterý ráno jsme se stěhovali z chalupy domů do Karlových Varů. Štěňátka cestovala 2x autem po hodně vinutých horských silnicích bez následků. Doma se okamžitě vydala na průzkum neznámých zákoutí.
 
 

07.10.2018 - štěňátkům je 6 týdnů
 
 
 
 
 

Šestý týden
Maminka Gidda začala chodit na delší vycházky a zdaleka už netráví čas jen u štěňátek, která se pomalu začínají osamostatňovat, když jsou vzhůru, jsou nesmírně činorodá, zvídavá a vynalézavá. Rvačky, kvílení, vrčení a štěkání jsou na denním pořádku.
 
 
 
 

30.09.2018 - štěňátkům je 5 týdnů
 
 
 
 
 
 

Pátý týden je skvělý
V 5. týdnu už se štěňátka dobře pohybují, hrají si, vrčí, vrtí proutky, reagují na zvukové podněty, začínají sourozenecké rvačky, ochutnávají různé druhy masa a nabízených pochoutek, mezi ochutnávkami vítají maminčin mléčný bar, objevují kouzlo života... Poprvé byla štěňátka také na zahradě, tráva se jim musela jevit jako vzrostlý les, ale rozeběhla se v ní, a sluneční paprsky spolu s horským vzduchem vykonaly své. Všichni po silném zážitku několik hodin spali.
 
 
 
 
 
 

25. den štěňátek - už to vypuklo
Maminka Gidda je nadšená, že štěňátka začala objevovat svět, hraje si s nimi a čas, kdy potomci spí, tráví na zahradě s ostatními členy smečky, kterým ještě nedovolí nahlížet na její poklady. Štěňátka zjistila, že syrové maso je skvělá lahůdka, takže začínám přikrmovat.
 
 
 

Štěňátka - třetí a čtvrtý týden
Štěňátka už vylézají do okolí boxu, maminka vychází stále častěji na zahradu a ví přesně, jak dlouho se může zdržet, aby ji štěňátka nepostrádala. Zatím nepřikrmuji, mateřské mléko štěňátkům stačí, ale brzy ochutnají masíčko.
Na první dvojici obrázků je Cheeby Chicco, na druhé Chloé Surri a na třetí Cheri Chitta:
 
 
 


 
 

Druhý a třetí týden života štěňátek

Porodní box se pomalu naplňuje rostoucími štěňátky. Už několik dnů z boxu mžourá šest oček, délka oušek se zvýraznila a svaly na nožkách začínají uplatňovat svou sílu a občas se podaří odpoutat těžké tělíčko od podložky nebo dokonce i nějaký krůček. A tak se pomalu blíží konec klidového období. No a Gidda je láskyplná pečlivá maminka.

 
 
 
 

Prvních 10 dnů na světě
Štěňátkům i mamince se vede skvěle. Z divoké živelné Giddy se stala výborná matka, která velmi pečlivě střeží své potomky i pohyb koček na zahradě. Štěňátka během 8 dnů zdvojnásobila porodní váhu, zavřená očka se začínají pomalu rozevírat a nožičky se připravují na první krůčky.
 
 
 

Pohled do porodního boxu 5. den po narození štěňátek





26.08.2018 se narodil vrh "CH"- rodiči jsou LUCAS od Vévody Huberta a GIDDA Vormicelli

Porod proběhl v neděli v odpoledních hodinách, byl spontánní, Gidda si vše obstarala jako zkušená matka, přestože to byl její první porod, stejně jako kdysi babička Chňapinka a Dassi, matka Giddy. O štěňátka se vzorně stará, v boxu má čisto a panuje v něm vlídná atmosféra.
První přišel na svět pejsek a po něm 2 fenky, všichni 3 jsou v pořádku a samozřejmě krásní. Pejsek dostal jméno CHEEBY CHICCO , první holčička CHLOÉ SURRI a druhá CHERI CHITTA.

Třetí zpráva o budoucí mamince (03.08.2018)
Několik dnů už je nepochybné, že se GIDDA Vormicelli stane na konci srpna maminkou. Bříško se jí pěkně kulatí, pozitivní vztah k jídlu se umocnil a k útlumu aktivity letos značně přispívá vlna veder. Špacírky se konají brzy ráno nebo večer, kdy je v lese i na louce celkem příjemně.
 

14.07.2018 - NV Mladá Boleslav
HERCULE Vormicelli v mezitřídě ve velmi těžké konkurenci získal skvělý posudek a hodnocení V2, res. CAC (rozhodčí p. Mgr. Lenka Burešová).
Dále úspěšně prošel bonitací (0m/AL/5 - DRT) a stal se kandidátem chovu.

Od 03.07. je u nás na několikadenním pobytu HERBERT Vormicelli
Je to milý pes, který se rychle začlenil do smečky, nejvíce si rozumí s FRUPINEM Vormicelli , s nímž "tančí" celé hodiny po zahradě. Na vycházky ho beru s maminkou DASSI Vormicelli, která brzdí jeho temperament, takže chodí spořádaně.


 
 

 

Druhá zpráva
Druhá zpráva nepřináší zatím nic nového, jen to, že GIDDA Vormicelli se tváří velmi tajemně a bere sluneční lázně.

První zpráva pro ty, kteří čekají na naše štěňátka
23.06.2018 byla GIDDA Vormicelli nakryta pejskem LUCAS od Vévody Huberta. Lucas je dobře stavěný pes s pěknou hlavou a milou povahou, který má řadu výstavních ocenění a absolvoval zkoušku nováčků (bezkontaktní norování na lišku) s plným počtem bodů. Jeho otcem je krásný německý pes CENTO von der Uhlenflucht a dědečkem z otcovy strany JACKPOT von Sunderhaar (FCI).
Věřím, že z tohoto spojení budou pěkní trpaslíčci.

Podrobnější informace o Lucasovi od Vévody Huberta najdete zde: http://databaze.kchj.cz/detail/0/91007-lucas_od_vevody_huberta/
 

18.05.2018: CHŇAPINCE Valentince je dnes 15 roků
Jedinou změnou v jejím denním harmonogramu je častější odpočinek, který střídá radostné pobíhání na zahradě a hlavně na loukách. Všichni členové smečky k ní chovají patřičnou úctu, nakonec i já. Královna Matka je prostě stále úžasná.

08.04.2018 - MVP Chemnitz
GIDDA Vormicelli ve třídě pracovní V1, VDH- CAC, DTK- CAC, CACIB a BOS (rozhodčí p. MVDr. Švec).

07.04.2018 - MVP Nitrawa Cup
GORDIE Vormicelli ve třídě šampionů V1, CAC, CACIB a BOB (rozhodčí p. Halper Dražič, HR).

03.03.2018 - MVP v rakouském Grazu
GORDIE Vormicelli v pracovní třídě V1, CACA, res. CACIB (rozhodčí Jean - Jacques Dupas).

03.02. + 04.02. 2018 - DUO CACIB Brno
GORDIE Vormicelli se v sobotu získáním V1, CAC (rozhodčí p. Coufal) stal Českým šampionem. V neděli vyběhal V1, CAC ( rozhodčí p. Ing. Jursa). Mirko, gratuluji a přeji hodně radosti na příštích výstavách i na poli pracovním.

GORDIE Vormicelli CHOVNÝ PES
Šampion Sk, Český šampion, res. CACIB, CACIB, CAC ČMKU